ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржан 4. Банатски фестивал вина у Зрењанину
У Градској башти јуче је одржан 4. Банатски фестивал вина, на коме се представило више од 50 винарија. Организатори овог догађаја су  Град Зрењанин, Туристичка организација града Зрењанина и Културни центар Зрењанина, уз подршку магазина "Вино & Фино", а пријатељи манифестације су компаније "Млекопродукт" и "Гомекс".


Манифестацију је отворио градоначелник Симо Салапура који је, између осталог, истакао  да је Банатски фестивал вина испунио очекивања и да је циљ организатора да се сваке године подиже ниво, те да је због тога фестивал ове године организован у прелепом амбијенту Градске баште.
Преко 80 узорака вина оцењивало је једанаесторо искусних винских судија, а међу њима и судије чувеног Декантера, затим енолози, професори факултета, искусни сомелијери. Трофеј за најбоље бело вино, у професионалној конкуренцији, освојио је бели Бургундац 2022. винарије „Кепул“ из Иђоша, а за најбоље црвено вино проглашен је Цабернет Саувигнон 2019. винарије „Галот“ из Банатског Карловца, док је као најбољи розе оцењен – Рандес Розе 2021. винарије „Драгић“ из Зрењанина. У категорији аматерских вина, најбоље бело вино је Цувее Бланц 2022. гараже „Звекић“ из Зрењанина, најбоље црвено вино Цабернет Франц 2022. винара Ивана Урошевића, а најбоље розе вино у тој категорији је Круна Клара 2022. винарије „Драган“.
Извор-Град Зрењанин        

sr_RSSerbian