ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градско ватрогасно такмичење у Кикинди
На помоћним теренима ОФК ''Кикинде" одржано је Градско ватрогасно такмичење, у оквиру ког је наступило више од 250 такмичара, из свих добровољних ватрогасних друштава са подручја Града Кикинде.Такмичење је отворио Небојша Јованов, члан Градског већа задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације.


''Град Кикинда традиционално подржава рад добровољних ватрогасних друштава јер су она препозната као врло важан партнер наше локалне самоуправе. Ради се о људима који су, ако је потребно, спремни да жртвују и своје животе у циљу заштите других људских живота и материјалних добара. Најмање што можемо да учинимо јесте да им максимално изађемо у сурет и подржимо манифестацију на којој нас пријатно изненађује и велики број деце што говори да добровољна ватрогасна друштва имају будућност'', истакао је Јованов.На такмичењу су наступиле 24 екипе које су своје вештине показале у осам категорија. Учесници су се надметали у коришћењу брентача, црева за воду, као и способности коришћења опреме уз препреке:


''Захваљујући Граду Кикинди обезбедили смо бесплатан аутобуски превоз тако да смо успели да организујемо такмичење без већих проблема. Наредног месеца, регионално такмичење биће одржано у Руском Селу, одакле ће се најбољи пласирати на државно првенство у Новом Саду'', додао је Ерне Талпаи, председник Градског ватрогасног савеза Кикинде.Кикинда онлине

sr_RSSerbian