ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Формирање Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама
На 18. седници Скупштине града Зрењанина одборници су, између осталог, усвојили предлог одлуке о формирању Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама.


Коментаришући усвојену одлуку о формирању Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама, градоначелник Симо Салапура рекао је да безбедност деце мора бити на првом месту и захвалио се одборницима што су, по хитном поступку, усвојили ову тачку дневног реда данашњег заседања.-Координационо за борбу против насиља у школама има за циљ да сагледа целокупну ситуацију у нашим основним и средњим школама и да, пре свега, превентивно делује, јер су у његов рад укључени сви релевантни фактори, почев од Школске управе, актива директора основних и средњих школа, здравствених установа, Црвеног крста, полицијске управе, тужилаштва, дакле сви они који треба да сагледају ситуацију, осмисле превентивне мере у овом тешком и изазовном времену за наше ђаке, студенте, омладину- рекао је градоначелник и најавио неке предстојеће активности.


-У току наредне недеље очекујемо састанак на ком ћемо донети одређене мере, већ сада сагледавамо у Градској управи ситуацију што се тиче физичко-техничког обезбеђења у нашим школама, као и побољшању видео-надзора у свим школама. Покренули смо обиман пројекат, када је у питању целокупна, општа безбедност на територији града, и на 164 локације биће постављене камере, али се спуштамо и до основних школа. То јесте мера која може да донесе резултат, али пре свега, потребна је промена у свима нама, сваки појединац који је ауторитет и који је значајан у својој заједници и окружењу, треба да допринесе да више разговарамо с младима, да им пружимо значајнију подршку у свим активностима- рекао је градоначелник Салапура.Извор- Град Зрењанин  

sr_RSSerbian