ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Иванишевић на обележавању годишњице Економског факултета у Суботици
У Амфитеатру Економског факултета у Суботици данас је свечано обележена годишњица те високообразовне установе, тачније – 63 године њеног развоја и успешног пословања.


Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обратио се присутнима на овој свечаности и истакао да су у Требињу на „Економијади и менаџеријади“, којој је присуствовао, студенти Економског факултета у Суботици са поносом носили обележја ове установе, коју су представили у најбољем светлу.


„Студенти су оно најбоље што Србија има. Сви би требало да будемо поносни на то колико је са овог факултета изашло дама и господе и колико ће их тек изаћи", рекао је Иванишевић, уз напомену да ће Покрајинска влада и секретаријати и у наредном периоду свесрдно подржавати Универзитет у Новом Саду.


Економски факултет са седиштем у Суботици основан је 18. маја 1960. године. За протекле 63 године на њему је дипломирало преко 16.000 студената. Велики број дипломаца Економског факултета у Суботици остварује изузетне пословне каријере, као научни и просветни радници, председници скупштина и влада, министри, успешни привредници и менаџери који доприносе националном и интернационалном привредном развоју.


Један од задатака Економског факултета јесте да припреми универзитетски квалификоване економисте, менаџере и пословне информатичаре за будућу каријеру, дајући значајан допринос развоју савременог друштва. Према речима декана Економског факултета проф. др Небојше Гвозденовића, повезаност истраживања и образовања је основни принцип активности Факултета, а слобода и различитост мишљења главна вредност ове академске средине.Како је навео, Економски факултет је место где се прожимају традиција и савремене идеје, односно теорија и пракса, а ова образовна установа иде у корак са временом, едукативним и пословним трендовима.


„Од полупразног студентског дома, дошли смо у ситуацију да је он сада попуњен, а надамо се да ћемо новим уписом за месец и по дана успети да попунимо и Дом код Дудове шуме. Надам се да ћемо направити синергију са свим релевантним актерима и искористити потребе привреде, а Суботицу ћемо промовисати као диван град за студирање, са богатим културним наслеђем и као место препуно спортских, забавних и културних садржаја“, истиче декан Гвозденовић.


На данашњој свечаности су се обратили и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић и градоначелник Суботице Стеван Бакић. „Професори Економског факултета у Суботици имају велики научни рејтинг и изузетан професионални углед на Универзитету у Новом Саду, у заједници економских факултета Србије, међународном окружењу и у широј образовној и пословној јавности“, нагласио је градоначелник Бакић, додавши да је од великог значаја и заједнички пројекат Факултета и Града – оснивање Регионалног иновационог стартап центра Економског факултета у Суботици.Влада Војводине  

sr_RSSerbian