ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Подељено 105 беби пакета у Кикинди
У Свечаној сали Градске куће, градоначелник Кикинде, Никола Лукач, са својим сарадницима, уручио је 105 беби пакета родитељима најмлађих суграђана, који су рођени јануара, фебруара и марта ове године.


Подела пакета део је акције ''Кикиндски беби клуб", коју спроводи Град Кикинда од 2014. године, а укључује поделу најосновнијих потрепштина за прве дане након рођења бебе. Вредност пакета, који садржи пелене, торбу, пешкир, ''Радосницу'' и мултифункционалну столицу, износи око осам хиљада динара.''Традиционална акција коју спроводимо годинама даје нам додатни мотив за све оно што радимо и градимо у нашем граду. Веома добро знам, као родитељ, колико је неопходно уложити енергије и труда у подизање деце и њихово извођење на прави пут, зато ће Град Кикинда увек излазити у сусрет најмлађим суграђанима и њиховим родитељима, како бисмо се заједнички борили за што квалитетнији живот у Кикинди'', поручио је градоначелник присутнима.


Традиционална додела беби пакета представља једну од мера популационе политике Града Кикинде:


''Град Кикинда наставиће и ове године са значајним издвајањима из градског буџета за родитељство, помоћ деци и пронаталитетну политику. Предвиђена су средства за прворођено и другорођено дете, део смо и пројекта 'Три плус', предвиђена је помоћ незапосленим породиљама, али и паровима који су у процесу вантелесне оплодње'', додао је Младен Богдан, председник Градског парламента.


Извор-Кикинда онлине

sr_RSSerbian