ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Обележена слава Хора Културног центра Кикинда “Аттендите“
Хор Културног центра Кикинда ''Аттендите", верским обредом и резањем славског колача, по први пут, обележио је своју славу Светог јеванђелисту и апостола Марка. Хор је том приликом извео Тропар Светом Марку, Христовом ученику и првом помоћнику Светог Петра, а потом и композиције обреда резања славског колача.Кум славе био је Никола Лукач, градоначелник Кикинде, који је, уз Дијану Јакшић Киурски, заменицу градоначелника, присуствовао свечаности.


''Уз честитку обележавања славе једном од најуспешнијих хорова у Кикинди, који обилује ентузијазмом и вредним радом свих чланова, поносан сам на чињеницу да нас увек обрадују када се са, како домаћих, тако и иностраних фестивала, врате са највећим признањима. Нека им њихов заштитник подари истрајност у ономе што раде, да их сваке године има све више и да квалитет наступа подигну на још виши ниво'', рекао је градоначелник.Хор Културног центра Кикинда '' Аттендите'' ове године обележава пет година постојања и рада: ''Сваке године смо расли, гледали да сваки пут направимо нешто ново, лепше и занимљивије. Мислим да је хор веома битан за постојање и даљи развој наше установе као место окупљања наших суграђана, али и многих других који воле енергију коју наш читав ансамбл носи'', истакао је Марко Марковљев, В.Д. директора Културног центра Кикинда.Упоредо са хором, активан је оркестар, као и дечји хор:
''По први пут смо обележили и нашу славу, Светог Марка, ком смо посветили данашњу литургију и резање славског колача, али у складу са приликама. Свакако је велико задововљство радити ових пет година и освојити многе награде и признања'', додала је проф. др Биљана Јеремић, диригенткиња хора.

Кикинда онлине

sr_RSSerbian