ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржанo 54. Општинско такмичење основаца “Шта знаш о саобраћају”

Основна школа "Др Александар Сабољев" у Ечки била је домаћин традиционалног, 54. Општинског такмичења основаца “Шта знаш о саобраћају”, на ком су ученици демонстрирали вештине у практичном делу вожње бицикла на полигону, а у теоретском делу у полагању тестова из области безбедности саобраћаја.

 

 

Учествовале су екипе из девет основних школа са територије Града Зрењанина, а најуспешније су биле "Др Александар Сабовљев" Ечка, " Жарко Зрењанин" Зрењанин и "Вук Караџић" Зрењанин. Појединачно, победници такмичења у групи Б су Павле Анђић, Иван Ненадов и Срђана Ановић, док су у групи Ц прва три места освојили Хелена Вијатов, Ђорђе Голијан и Алекса Јанковић. Уз њих шесторо, Град Зрењанин ће на окружном такмичењу представљати још Николина Драгићевић (Група Б) и Невена Петров (Група Ц). Победници окружног такмичења, које ће бити одржано крајем маја, представљаће Средњебанатски округ на државном такмичењу у Београду.    

 

 

Ово традиционално такмичење које сваке године организују Ауто-мото савез Србије и Друштво наставника техничког образовања Србије, подржао је, као и увек, Град Зрењанин – Савет за безбедност саобраћаја, који је доделио победницима бицикле. Подршку такмичењу дали су и Аутомото-технички центар доо, Аутошкола АБЦ, МУП Републике Србије и Месна заједница Ечка.

 

 

 

Још једна смотра на тему познавања саобраћаја и с циљем побољшања безбедности најмлађих учесника у саобраћају - “Пажљивкова смотра” - одржана је у Вршцу, где су се такмичила деца предшколског узраста и ученици првог и другог разреда основних школа. Наступиле су екипе из Зрењанина, Ковина, Ковачице, Нове Црње, Великог Градишта и Вршца, а наш град представљали су предшколци вртића "Биберче", ученици првог разреда ОШ "Др Јован Цвијић" Зрењанин и ученици другог разреда ОШ "Др Александар Сабовљев" из Ечке. Вршац је победио у такмичењу предшколаца и првих разреда основних школа, док је Велико Градиште победило је у такмичењу других разреда основних школа. Од екипа које су представљале Зрењанин најуспешнији су били прваци ОШ "Др Јован Цвијић" који су освојили треће место у својој категорији.    

 

 

 

Конгресна дворана центра "Миленијум" била је пуна малишана који су бодрили своје другове. Победничке екипе избориле су пласман на републичку смотру која ће бити одржана 13. и 14. јуна у Крагујевцу. Такмичењу у Вршцу је присуствовало око 50 малишана из Зрењанина за које је превоз обезбедио Град Зрењанин. Кроз вршњачку едукацију и дружење, деца су на забаван начин учила о саобраћају, а све уз подршку васпитача, учитеља и родитеља.

 

 

Управо њихово активно укључивање у рад са децом је најважније за подизање нивоа саобраћајног образовања и васпитања деце. Деца су показала знање у познавању саобраћајних знакова, правила саобраћаја и безбедног учешћа у саобраћају кроз различите игре које су прилагођене њиховом узрасту. “Пажљивкову смотру 2023” организује Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, уз подршку локалних самоуправа.

 

 

 

Извор- Град Зрењанин

 

sr_RSSerbian