ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Нова путна инфраструктура у Мокрину
Изградња постројења за прераду пијаће воде, санација крова на Дому културе, изградња спортског центра, завршетак реконструкције месног трга, али и уклањање дивље депоније, само су неки од приоритета у Мокрину, који су предочени на Седници Градског већа одржаној у том селу.Захваљујући подршци Града Кикинде, становници Мокрина могу да очекују и нову путну инфраструктуру, као и наставак улагања у вртић и школу. Седници Градског већа у Мокрину, поред представника Савета Месне заједнице, удружења и других институтуција, присуствовао је и градоначелник Кикинде, Никола Лукач.''Сигуран сам да ћемо после овог састанка заједнички имати бољи увид у неке вишедеценијске проблеме, пре свега из домена комуналне инфраструктуре. Треба да реконструишемо кров на Дому културе, да завршимо месни трг, да унапредимо услове у вртићу, школи, на стадиону, а да завршимо и изградњу постројења за прераду пијаће воде. На Савету Месне заједнице је да одреди приоритете, које ћемо, пре свега, да пројектујемо, да пронађемо начин финансирања и да заједнички то реализујемо'', рекао је градоначелник.


У зависности од села, тако су и потребе различите, али се угавном највише тражи адаптација објеката које користи Месна заједница:''Углавном се ради о домовима културе и то су зграде у веома лошем стању. Како бисмо све те објекте реконструисали потребна су нам велика средства, а упоредо са тим треба мештанима да обезбедимо нове путеве, тротоаре и паркинг места. На нама је да урадимо оно што је зацртано као приоритет'', истакао је Љубан Средић, члан Градског већа задужен за пољопривреду и месне заједнице.


На састанку је изнет и један од највећих проблема као што је одлагање кабастог и течног отпада на дивљој депонији:


"То је велики проблем који ћемо морати да решимо у сарадњи са надлежним Секретаријатом. Да ли ће то бити организовањем трибина или дељењем промотивног материјала не знам, али је едукација врло важна када се ради о одлагању отпада. Што се тиче санације крова на Дому кутлуре и изградње спортског центра, требало би да започне израда пројектне документације'', додао је Дејан Ивановић, председник Савета Месне заједнице Мокрин.


Извор: Кикинда онлине

sr_RSSerbian