ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Премијерно изведена представа „Облаци“ на сцени Народног позоришта у Кикинди
На малој сцени Народног позоришта у Кикинди, премијерно је изведена представа "Облаци'', посвећена животу и раду Душана Васиљева, кикиндског песника. По тексту Нине Плавањац, представу је режирао Стеван Бодрожа. Премијери су присуствовале Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.



''Због свега што је урадио, ми Душану Васиљеву као друштво много дугујемо, а сваке године, на дан његове смрти, додељујемо престижну награду која носи његово име и на тај начин настојимо да његово дело још увек живи. И ова представа је начин да сви искажемо поштовање према свему ономе што је био и што је значио у српском књижевном ставаралаштву'', рекла је Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.


У комаду учествује седморо глумаца, а насловна улога припала је Владимиру Максимовићу, који је играо лик Душана Васиљева. На представи су радили Татјана Радишић, која је била задужена за костимографију, Милица Бајић Ђуров радила је сценографију, док је за сценски покрет био задужен Игор Грекса:


''На нама је било да на сцену пренесемо тај замамни, чаробни, необични и болни свет Душана Васиљева. Желели смо да скренемо пажњу на овог значајног песника, јер заиста заслужује да у низу српских великана заузме своје место, а надамо се да ће ова представа томе и допринети'', додао је Стеван Бодрожа, редитељ.


Извор-Кикинда онлине

sr_RSSerbian