ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
22 милиона динара за 199 ученичких и студентских стипендија
Град Зрењанин издвојио 22 милиона динара за 199 ученичких и студентских стипендија  које им је на данашњој свечаности у Градској кући уручио градоначелник Симо Салапура. Он је уговоре за школску 2022/23 годину уручио најуспешнијим ученицима и студентима са територије града Зрењанина.


- Данашњи догађај јесте инвестиција у будућност у којој видим вас који данас овде стојите, који ћете можда бити одговорни у нашим предузећима и установама, приватним компанијама…Наш град се динамично и брзо развија, врло близу је и сан који сањамо, а то је да имамо изграђен ауто – пут до Београда и Новог Сада са којим верујем нећете отићи из Зрењанина већ ћете се брже враћати у свој град. Такође, инвестиције које долазе верујем везаће вас за ваш град. Ви као млади људи који сте жељни изазова, истраживања, имате снагу, можда и понуде у другим градовима и земљама и можете да одете и тамо, али, наша је жеља да се са искуством вратите у свој Зрењанин у свој град – рекао је градоначелник Салапура.


Салапура је додао да је за ову годину за више од 50 процената повећан износ стипендија. Прошле године износио је 8.400 динара, а сада је 13.000 динара. Такође, прошлогодишњи износ ученичких стипендија износио је 5.400, а сада је 8.100 динара.


Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian