ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник Салапура боравио у Перлезу
У текућој школској години у Перлезу је, због великог интересовања, отворена нова вртићка група при ОШ “Ђура Јакшић”. Током посете том зрењанинском селу у наставку активности “Да нам села буду ближа”, градоначелник Симо Салапура истакао је да су у три наврата, отваране различите јаслене и вртићке групе при школи, у којима борави укупно 103 деце.


-Последња је отворена у септембру, дакле ове школске године, ради се о средњој групи са целодневним боравком, коју похађа 21 дете. То је такође добар податак и иде у прилог нашим напорима да очувамо и развијамо насељена места- указао је градоначелник приликом посете школи, коју од првог до осмог разреда похађа 320 ученика.


Приликом посете Перлезу, градоначелник је боравио и у објекту старог машинског млина где ће бити одржан део  програма овогодишње манифестације “Ноћ музеја”.

Збирка старих машинских млинова, тзв. “ваљних столица”, у Перлезу проглашена је културним добром (индустријским наслеђем) Републике Србије, а стручни надзор над њеном заштитом, као матична установа, преузео је Музеј науке и технике из Београда.
sr_RSSerbian