ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Дечји фестивал „Ускршње јаје“
Осмо издање дечјег фестивала "Ускршње јаје" одржано је данас на Тргу слободе у Зрењанину, у организацији удружења "Вратимо деци радост у покрету", под покровитељством Града Зрењанина и уз учешће спонзора.


Унија послодаваца Србије - послодавци Зрењанина, Секција за женско предузетништво, организовала је дечју пијацу на почетку Улице краља Александра Првог Карађорђевића, приредбу хуманитарног карактера.


Фестивал "Ускршње јаје" отворио је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац. Деца су се такмичила у различитим играма спретности и спортским дисциплинама, забављала у ускршњем лавиринту, бојењу и цртању, лову на ускршња јаја, а посебно место на фестивалском платоу заузело је 1,8 метара високо ускршње јаје, осликано мотивима равнице.


Организован је и уметнички програм, уз наступ Дечјег црквеног хора "Свети Архангел Михаило", диригента Милице Досковић, хора ученика ОСШ "9. мај", фолклорних ансамбала, малих балерина и других, а децу су забављали и аниматори, маскирани у ликове омиљених јунака.


У оквиру ликовног конкурса "Ускршње јаје", додељене су и награде за најуспешније групе и појединце. Највише гласова међу групама добила су деца из ОШ "Јован Јовановић Змај" Зрењанин, док је Калина Станић из вртића при ОШ "Др Александар Сабовљев" Ечка урадила најбољи појединачни рад.Извор и фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian