ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Најављена реконструкција пруга Панчево-Вршац-румунска граница и Панчево-Зрењанин-Кикинда-румунска граница
Како преносе медији, Србија ће радити на реконструкцији две регионалне пруге,  Панчево-Вршац-румунска граница и Панчево-Зрењанин-Кикинда-румунска граница. То је недавно потврдио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић приликом разговора са амбасадорком Румуније у Србији Силвијом Давидоју о саобраћајном повезивању две земље.


Министар Весић је истакао да би било важно поновно успостављање воза између Србије и Румуније, који је укинут због неслагања око дугова и предложио оснивање Радне групе надлежних министарстава две земље, која би започела и пратила реализацију заједничких пројеката, а за које би финансијска помоћ могла да се затражи и од Европске уније.


- Желимо да решимо тај проблем и да поново успоставимо воз између Србије и Румуније - нагласио је Весић и додао да ће се градити аутопут Београд-Зрењанин-Нови Сад, као и брза саобраћајница од Бачког брега, на граници са Мађарском, до Накова на румунској граници, што ће бити најбржи пут од Румуније ка западној Европи.  

sr_RSSerbian