ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Добровољно служењу војног рока с оружјем

Центар Министарства одбране Зрењанин обавештава заинтересована лица мушког и женског пола да је у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока с оружјем у јунском упутном року за 2023. годину.Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса. Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs или у Центру Министарства одбране Зрењанин у Зрењанину, Гундулићева бб, где могу поднети пријаве.

После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат одлази у неки од центара за обуку Војске Србије.

Закон о војној, радној и материјалној обавези прописује да служење војног рока траје шест месеци. Служење војног рока с оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника.


https://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2023/03/obavestenje-o-dobrovoljnom-sluzenju-vojnog-roka-s-oruzjem-za-junski-uputni-rok-2023-godine 

sr_RSSerbian