ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Шест милијарди динара издваја Влада Војводине за нови инвестициони циклус
За реализацију 37 нових пројеката у АП Војводини и наставак финансирања десет пројеката који су планирани као вишегодишњи Покрајинска влада је издвојила готово шест милијарди динара.


Реч је о пројектима у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања, заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, здравствене заштите и развоја спорта.


Између осталог, обезбеђена су средства за изградњу моста у Чоки, као и за реконструкцију саобраћајне инфраструктуре у Панчеву, Апатину, Руми, Новом Бечеју, Бачу, Беочину, Темерину, Бачком Петровцу, Жабљу, Инђији, Житишту, Пећинцима, Пландишту, Ковину, Сенти, Алибунару, Опову, Сечњу, Новој Црњи, Тителу, Вршцу и Ковачици.


За реализацију пројеката у области водоснабдевања додељена су средства за четири пројекта – укупно 325,4 милиона динара – за наставак финансирања реконструкције дистрибутивне водоводне мреже у Кикинди, за изградњу црпне станице у фабрици воде у Ади, као и за пројекте у Новој Црњи и Опову.


Укупно 719,4 милиона динара издвојено је и за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције и санације система за прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода у јавној својини на територији градова Панчево и Кикинда, као и у општинама Кањижа и Мали Иђош. У Панчеву ће бити реализован пројекат изградње канализационе мреже, која ће омогућити прикључење око 300 домаћинстава у насељу Караула.


Председник Мировић најавио је, између осталог, и реконструкцију здравствене станице у Шајкашу, за шта је издвојено готово 100 милиона динара. За област спорта намењено је 508,4 милиона динара. Тим средствима биће финансирана изградња фискултурне сале у Мачванској Митровици и Путинцима, као и реконструкција и санација спортских објеката у Зрењанину и Вршцу.


Фото- Влада Војводине

sr_RSSerbian