ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Почело Републичко такмичење ученика из области пољопривреде
У Хотелу „Војводина“ у Зрењанину почело је Републичко такмичење ученика из области пољопривреде и хортикултуре. Свечаном отварању присуствовао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.


Такмичење се одржава данас и сутра у  Средњој пољопривредној школи у Зрењанину, уз учешће чак 26 школа, а организатори такмичења су: Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Удружење школа за подручје рада пољопривреда, производња и прерада хране и Средња пољопривредна школа, Зрењанин.


- Верујем да ће наша Пољопривреда школа показати да је добар организатор, а да ће наши гости имати и понети лепе утиске из нашег града , оно што је битно је да Зрењанин јесте образовни центар у овом делу Војводине, у овом делу Србије и да се на овакав начин профилишемо и покушавамо да оваквим манифестацијама унапредимо знање и усавршавање ових младих људи – казао је градоначелник.


Директор Пољопривредне школе Владимир Попов изразио је задовољство што је школа из Зрењанина домаћин 37. Републичког такмичења ученика из области пољопривреде и хортикултуре.


- У току два дана ученици ће се такмичити у четири различита профила, то су пољопривредни техничари, техничари хортикултуре, руковаоци механизатори пољопривредне механизације и цвећари – вртлари. Сви ученици ће такмичити у својим знањима и вештинама, први дан је резервисан за тестове, док ће други дан њихове вештине доћи до изражаја – казао је директор Попов који је такође захвалио Министарство, као и Граду Зрењанину на подршци.


Извор и фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian