ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Промоција књиге “Ти си та”
Захвалност на животу и усхићење због истог поента је приче коју смо имали прилику да чујемо на промоцији књиге „ Ти си та“ која је одржана у салону Културног центра Зрењанина.


Ауторка, Ана Дорник нипасала је књигу која је препозната као приручник за психолошку подршку женама оболелим од карцинома дојке од којег се излечила. Основала је Удружење „Жена уз жену“.


Она је упутила јасну поруку да је све ствар одлуке и да је битно слушати своје тело и превентивно радити на себи. На почетку је приказан и краћи видео о њеном животу пре, за време и после свега што јој се дешавало.


Схватила је да је њена мисија да овим путем, промоција и донација помаже женама да се изборе са ситуацијом која их је снашла. Корен лежи у позитивном ставу и вери у излечење. Како је потврдила и Ивана Ујфељан Ристић, начелница онкологије у зрењанинској болници која је била присутна, веллику ставку представља и сам однос и приступ и да је могуће да се све реши и да се оздрави уколико се на време крене са тим. Истакла је и битност превенције и бриге о себи .


Представница „Дунав“ осигурања који је покровитељ књиге и промоција говорила је о разним врстама животног осигурања које може да олакша пут приликом прегледа. Атмосфера је употпуњена музиком гитариста и наступом младих плесачица из „Фрее данце“ студија.-„Књига 'Ти си та' настала је из моје личне борбе са карциномом дојке и желела сам да своје лично искуство преточим у виду Приручника за живот за којим сам и ја, често, трагала у току своје борбе. Ова књига афирмативно описује моју унутрашњу борбу, али и све околности и прилике које су настале из мог позитивног става, током и након борбе са карциномом дојке. Жеља ми је да све жене које прочитају књигу, преиспитају своја лична уверења, призму кроз коју гледају на живот и укажем на то да су само љубав, самопоштовање, самопоуздање и срећа ствар личног избора...“ – истакла је ауторка књиге Ана Дорник.


До сада је промоција књиге била у неколико градова широм Србије и региона.


Н.Јоњев  

sr_RSSerbian