ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржана 27. седница Скупштине града Зрењанина

Kao најзначајнија тачка заседања Скупштине Града Зрењанина донета је Одлуке о давању сагласности на коначни Нацрт јавног уговора за Поступак избора приватног партнера за реализацију Пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина.


С обзиром да су одборници већином гласова усвојили поменуту Одлуку сада следи потписивање уговора са понуђачем - београдском фирмом “Baumeister” d.o.o., која ће пројекат реализовати са члановима заједничке понуде, предузећима “Сремпут” Рума и “Војводина-Бачкапут” Нови Сад.


Како је образложено, евидентиране су  32 улице на територији града Зрењанина у којима уопште нема асфалта, у скоро свим месним заједницама, укључујући и насељена места и за то је  издвојен износ од око 8,5 милиона евра, а такође и износ од око 10 милиона евра, намењен реконструкцији путева.

-Град Зрењанин обавезао се да обезбеди грађевинске дозволе, јер је власник путне мреже, док ће извођач извести радове, с јасним циљем да се Зрењанин комунално и инфраструктурно даље развија- рекао је Саша Сантовац, заменик градоначелника.

Од важнијих кадровских решења, досадашњи вршиоци дужности директора Народног музеја Зрењанин Синиша Оњин и Завода за заштиту споменика културе Зрењанин Милан Ковачевић изабрани су за директоре тих установа на период од четири године, док је вршиоцу дужности директорке Туристичке организације Зрењанин Сањи Петровић продужен тај статус.
sr_RSSerbian