ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Године када су Зрењанинци доминирали
Прошло је много година, тачније скоро педесет од када је Кошаркашки клуб "Пролетер" из Зрењанина у свом саставу имао свих 12 играча, рођених Зрењанинаца. Већина ових играча и потекла је у граду на Бегеју , а оставила је утисак тима који је у ондашњој Југославији бла итекако за респект.


Ови играчи су својим сјајним партијама одушевљавали публику у Петефијевој улици, а нешто касније зрењанински Медисон је био дупке пун како би испратио сваку утакмицу Зрењанинаца код куће. Ово је састав магичног тима "Пролетера": Коста Торњански, Тибор Јозо, Ивица Паич, Никола Плећаш, Златоје Несторов, Ђорђе Будимир, Ерне Швиртлих, Ласло Хајнал, Драган Јовин,, Коста Арсенијевић, Гојко Новаковић, и Родољуб Раденковић.


Од ових дванаест величанствених, живо је пет кошаркаша који и даље са поносом причају о свом Зрењанину, "Пролетеру" и неким лепшим временима за кошарку у граду на Бегеју.


Нажалост "Пролетер" се ових година мучи са беспарицом, игра у нижем рангу такмичења и чека неки нову генерацију кошаркаша, Зрењанинаца.


Н. Јоњев

sr_RSSerbian