ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Бронза за девојчице ЖФК Пролетера на турниру у Сенти
Подмлађена екипа Женског фудбалског клуба Пролетер заузела је треће место на футсал турниру за годиште 2008./2009 у Сенти . На турниру је учествовало 7 клубова (Спартак, Праве даме, Пролетер, Рума, Лехел , Спартак ДОО, ТСЦ, док се Полет Сивац није појавио) који су формирали две групе и готово 80 девојчица.


Пролетер је на овом турниру наступио као најмлађа екипа са углавном девојчицама 2010. И 2011.годишта са доста почетница у којој су још биле 3 девојчице 2008. и две 2009.годишта.
Екипа из града на Бегеју је већ пре поласка била ослабљена не играњем стандардних играчица Уне Свиленгаћин због повреде, која је упркос повреди током целог турнира била са екипом, Маше Манигодић и Маше Дамјановић, али је екипа играла и за своје другарице и освојила заслужено пехар и медаље.У веома тешкој групи у којој су биле поред Спартак ДОО , Тсц и Праве даме, играчице из Зрењанина освојиле су друго место. Прва утакмица донела је меч против Правих дама, испоставиће се касније другопласиране екипе на турниру, те је овај меч смо овај меч изгубљен резултатом 0:4. У следећем мечу веома доминантном игром побеђен је ТСЦ 1:0 голом Саре Кокот.


У трећој утакмици против екипе Спартака Доо било је нерешено 1:1, а стрелац је поново била Сара Кокот. Пораз у полуфиналу од освајача турнира Спартака са 6:0, где су у другом делу утакмице сјајно показале наше најмлађе играчице којима је ово била прва утакмица и у том периоду нису примиле гол и имале пар добрих шанси. У утакмици за треће место против екипе Руме девојчице Пролетера доминирале су током читаве утакмице и рано повеле голом Теодоре Лисин.Пред сам крај утакмице несрећни фаул на ивици голманског простора уз доста среће и помоћ стативе слободан ударац преварио је голмана и са 1:1 се одлази на извођење пенала. У пенал серији погодила је Сара Кокот, док се истакла и израсла у хероја утакмице Елена Дрндаревић која је одбранила противнику сва три пенала.


Екипа Пролетера наступила је у следећем саставу: Јована Јовановић (2008.), Елена Дрндаревић (2010.), Сара Кокот (2010.), Теодора Лисин (2009.), Катарина Кољевић (2008.), Ања Решковић (2008.), Дуња Короди (2010.), Мина Табороши (2011.), Соња Ђокић (2010.) ,Уна Џефердановић (2011.), Катарина Ђокић (2009.) Напоменимо и то да су подмлађену екипу Пролетера на овом турниру предводили Александра Јелић и Жељана Дујин, чланице првог тима које су изразиле жељу да помогну млађим другарицама на овом турниру.Н.Јоњев

sr_RSSerbian