ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Уређење каналске мреже на територији катастарске општине Мокрин

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач обишао је радове на уређењу каналске мреже на територији катастарске општине Мокрин. У питању су радови који се изводе на Бегејском главном и каналу Б-10, који пролазе кроз насељено место. Радове чија је вредност 24 милиона динара изводи Водопривредно предузеће ''Средњи Банат''.


Средства за ову намену издвојило је ЈВП  ''Воде Војводине'' и њима ће бити уређено четири километра каналске мреже, од границе са Румунијом до улива у Златицу. Радови се, после 15 година, одвијају на основу иницијативе мештана Мокрина, уз подршку Града Кикинде.


- Комплетна санација канала значајано ће допринети квалитету одвођења атмосферских вода, имајући у виду да канал пролази кроз насељено место. У разговору са мештанима, али и представницима Месне заједнице, уређење канала одређено је као пројекат који мора што пре да се реализује. Ми ћемо наставити суфинансирање оваквих радова, определили смо средства, тако да ћемо све урадити како бисмо каналску мрежу уредили и на тај начин помогли нашим мештанима- рекао је градоначелник.


Фото- Кикинда онлине

sr_RSSerbian