ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Гусан Батак светски шампион првенства у Мокрину
На недавно одржаном 37. Светском првенству у мадметању гусана у Мокрину титулу најбољег понео је гусан Батак, власника Николе Никића. У категорији једногодаца најјачи је био гусан Спасоје, власника Милана Дражића, док је у категорији двогодаца прво место освојио Жућко, Лазара Адамова.


Надметање је  почело је 18. децембра, а у све три категорије било је укупно 116 гусана.


Манифестацији коју су подржали Месна заједница Мокрин и Град Кикинда присуствовао је и градоначелник Кикинде, Никола Лукач који је истакао да је поменута манифестација нешто по чему су Град Кикинда и Мокрин препознатљиви у целом свету те да подршка локалне самоуправе никада неће изостати.


- Манифестација је веома значајна за Мокрин, јер се захваљујући борби гусана надалеко чује и за ово село и за Кикинду. Знамо да је важно учествовати, али Мокринчанима је јако важно и победити и бити најбољи у свом селу’’, истакао је градоначелник.


 Најстарији и највећи шампион такмичења је гусан Ацика, стар 23 године, док је најстарија гуска чувена Четкица са својих 26 година. На манифестацији је проглашено и најлепше јато, којим се ове године поноси Душан Грујић.


Фото-Кикинда онлине

sr_RSSerbian