ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Награде најбољима
У Малом салону НМЗ одржана је свечаност поводом доделе награда Светосавског литерарног и ликовног конкурса под називом „Свети Сава слогу слави” коју је организовало „Светосавље“ из Зрењанина. На свечаности поводом доделе награда обратио се директор Народног музеја Зрењанин Синиша Оњин, председник „Светосавља“ Драган Ранисављевић, а беседу је одржао свештеник Дејан Бојанић.



У програму је учествовала и Васкрсија Ковачевић, ученица Средње музичке школе “Јосиф Маринковић” у класи професорке Ане Алексић Шајрер и дечији хор “Рафаило банатски”. Модератор догађаја била је Владислава Игњатов, виши кустос-историчар Народног музеја Зрењанин, а овом приликом отворена је и изложба дечјих радова насталих повом Светосавског ликовног конкурса „Свети Сава слогу слави” у Малом салону и Холу.



Изложбу су приредили мр Милан Граховац, Владислава Игњатов, виши кустос-историчар и Александра Курјак, музејски едукатор, а иста ће трајати до 8. марта 2023. године. На овогодишњем литерарном конкурсу учествовали су ученици VII и VIII разреда основних школа из Зрењанина и општине Житиште. Од пристиглих 36 радова, у најужи избор ушло је 8, а добитници су: трећа награда у износу од 5000 динара припала је Марини Радованчев, ученици VIII разреда томашевачке школе „Младост“, другу награду у износу од 10.000 динара заслужила је песма осмака Ђорђа Путића из меленачке школе „Др Бошко Вребалов“, а прву награду у износу од 15. 000 динара добио је рад Марије Зоњић из житиштанске школе „Свети Сава“.



Стручна комисија је похвалила и пет радова који су награђени са по 2.000 динара: Ангелина Субичин, VII разред меленачке школе, Исидора Сударев, VIII разред, школа “Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина, Нада Галовић, VIII разред из Банатског Карађорђева, Ена Миланков, VIII разред меленачке школе и Марија Савић, VII разред честерешке школе. На ликовни конкурс пристигло је око 1.000 дечјих радова, узраста од I до VI разреда, из основних школа из Зрењанина и општине Житиште. У ужи избор ушло је 60 радова, а добитници награда су као и код литерарног конкурса проглашени на самој свечаности. Због великог броја пристиглих радова чланови У.О. су одлучили да ове године доделе две прве, две друге и две треће награде.


У категорији од 1. до 3. разреда треће место и новчану награду у износу од 5.000 динара освојила је Емилија Петровић, ученица III-1 ОШ „Д. Обрадовић“ из Зрењанина, друго место и новчану награду у износу од 10.000 освојила је Нађа Нађалин, ученица III-1 ОШ „Др Бошко Вребалов“ из Меленаца, док је прво место и новчану награду у износу од 15.000 освојила Кристина Радованчев, II разред ОШ „Младост“ из Томашевца.



У овој категорији похваљено је и 5 радова а а сваки похваљени ученик добио је награду у износу од 2.000 динара: Максим Благојевић, I-4 ОШ „П. П. Његош“ Зрењанин, Тијана Тот, II-2 ОШ „2. октобар“ Зрењанин, Мила Грубић, III-3 ОШ „Ђура Јакшић“ Зрењанин, Дуња Шарац, II-2 ОШ “Ј. Ј. Змај“ Зрењанин и Давид Мојсин, II-3 ОШ „Др Бошко Вребалов“ Меленци.



У категорији од 4. до 6. разреда треће место и новчану награду у износу од 5.000 динара освојила је Соња Перић, VI -разред ОШ „ Ђура Јакшић“ Зрењанин, друго место и новчану награду у износу од 10.000 Мила Анђић, V-2 ОШ „С. Михаљ“ Мужља, а прво место и новчану награду у износу од 15.000 освојио је Милош Денда, V-1 ОШ „Ж. Зрењанин“ Зрењанин.



И у овој категорији је похваљено је 5 радова а сваки похваљени ученик добио је награду у износу од 2.000 динара: Срна Радлински, IV-2 ОШ „Ђ. Јакшић“ Зрењанин, Нађа Попов, IV-2 ОШ „Ј. Цвијић“ Зрењанин, Олга Петровачки, IV-4 ОШ „Ж. Зрењанин“ Зрењанин, Аријана Бандовић, VI -1 ОШ „Др Александар Сабовљев“ Ечка и Давид Пуденка, V2 ОШ „Братство“ Арадац.



Н.Јоњев

sr_RSSerbian