ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Припрема наступа на међународним сајмовима током 2023. године

Како би се развила сарадња на пољу туризма али и у осталим областима, градоначелници осам војвођанских градова - Новог Сада, Суботице, Сомбора, Сремске Митровице, Кикинде, Панчева, Вршца и Зрењанина потписали су у новембру 2017. године споразум о сарадњи са Покрајинском владом, односно Развојном агенцијом Војводине (РАВ), којим је дефинисан заједнички наступ на међународним сајмовима и представљање потенцијала тих градова на обједињеним штандовима Републике Србије - региона Војводина.


Градоначелник Зрењанина Симо Салапура разговарао је са представницима Развојне агенције Војводине о потенцијалима градова и покрајине у целини.

 Оливера Ковачевић,испред Одсека за локални економски развој Градске управе, истакла је да сарадња између РАВ и Града Зрењанина обухвата много више од сарадње на сајмовима.

- Ту је и сарадња на инвестиционим пројектима, а заједничко учешће на сајмовима је посебан пројекат, који реализујемо годинама уназад и данас смо с градоначелником разговарали о обнови тог споразума. Наш календар за предстојећи период обухвата наступе на три сајма, од којих је најзначајнији Сајам некретнина и инвестиција “Expo Real” у Минхену - објаснила је Ковачевић и додала да се преостали сајмови односе на агробизнис сектор, а да је Град Зрењанин најактивнији када је у питању сајам инвестиција и некретнина, у октобру сваке године.

Извор - Град Зрењанин
sr_RSSerbian