ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Манифестација „Опасуљивање“- бренд општине Нови Бечеј
Нема особе у Банату која не воли пасуљ. Управо овој махунарки у част, Нови Бечеј са својом Туристичком организацијом, сваког јула организује манифестацију која, сасвим симболично, носи назив „Опасуљивање“. Одржава се сваке године крај Тисе и спада у оне већ дугогодишње гастро феште које су нашле своје сигурно, високо позиционирано место у свету манифестација.


Новобечејско „Опасуљивање“ крај Тисе, окупља велики број еминентних кувара и гастро магова из Војводине, Србије и иностранства. Свако ко жели да се опроба у припремању овог јела, може да буде учесник поменуте манифестације.


Циљ ове манифестације је окупљање Новобечејаца за које је ово већ традиционално, породично окупљање сваке године на кеју, тачније, на платоу испред марине Градиште, или како старији Новобечејци боље знају, тамо где се некад налазила скела са скелеџијском кућицом.


Прошле године, у оквиру 25. издања манифестације „Опасуљивање“, поред редовних додељена је и специјална награда за манастирски пасуљ коју је освојио Стеван Воргић из ТО општине Сента. Награду за највеселију екипу такмичења заслужила је екипа „Мађионичари“ из Новог Бечеја, најмлађа такмичарка била је Ангела Боберић, док су титулу најшармантнијих куварица завреднеле чланице Удружења жена из Кумана.


Фото- ТО општине Нови Бечеј

sr_RSSerbian