ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Инспекцијска контрола прихватилишта за псе и мачке
По налогу министарке пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелене Танасковић извршена је  ванредна и свеобухватна контрола свих прихватилишта за псе на територији Србије.


Инспекцијским надзором у појединим прихватилиштима уочене су неправилности и одређене мере  како би се ти недостаци отклонили. Како се наводи на званичној презентацији Града Зрењанина, извршен је и ванредни инспекцијски надзор у Привременом прихватилишту за напуштене псе и мачке који у том граду ради у склопу ЈКП „Чистоћа и зеленило“.Том приликом констатовано је да су услови у којима бораве напуштене животиње задовољавајући. Како се наводи, један од основних циљева који се радом овог прихватилишта постиже јесте како збрињавање и хумано третирање паса  и мачака луталица, тако и спречавање зараза и угрожавања здравља Зрењанинаца.


Крајем новембра прошле године, Град Зрењанин и „Чистоћа и зеленило“ организовали су акцију постављања 20 кућица за псе у десет паркова у граду, а све са намером да се током зимског периода помогне псима који су пуштени од стране неодговорних власника на улицу.


Извор-Град Зрењанин

sr_RSSerbian