ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Сећање на истинску шампионку
Прошло је тачно годину дана од преране смрти Снежане Пантић (девојачко Перић) која је била  истинска шампионка и пре свега особа вредна поштовања. Снежана је рођена 18. јуна 1978. године у Зрењанину, где је и почела да се бави каратеом у Карате клубу Зрењанин, касније Дијамант. Остаће упамћена као једна од најмлађих карате шампиона света.


 


Први пут је освојила свет у апсолутној категорији 2002. године у Мадриду, а на Европско првенству тријумфовала је 2006. године. Током каријере донела је више од 30 титула и преко 100 медаља са разних такмичења.


Иза себе је оставила 15-годишњу ћерку и супруга Ђорђа, бившег голмана и тренера Партизана, којег је тужна вест затекла на месту тренера голмана Ал Фејхе у Саудијској Арабији у стручном штабу тренера Вука Рашовића. Ђорђе Пантић и Снежана Перић венчали су се 2006. године. Овај спортски пар је без много помпе, раскоши, па чак и у некласичној гардероби за такве прилике, тада обавио церемонију градског венчања у Општини Стари град у Београду. У том браку добили су ћерку Мању.


 


Снежана Пантић је преминула 9.02.2022 у 44 години живота.


Н.Јоњев

sr_RSSerbian