ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Зрењанин доделио награде Спортског савеза
Спортски савез Зрењанин доделио је по 17. пут годишња признања спортистима, спортским клубовима и спортским радницима. Свечаност је одржана у Барокној сали градске скупштине, а организатори су били Спортски савез и Град Зрењанин.


Најбољи спортиста у категорији сениора у категорији олимпијских спортова је Зураби Датунашвили, док је у женској конкуренцији у истој категорији лауерат Александра Рапаић. У јуниорској конкуренцији признање су добили Милан Булаја и Дуња Сикима. Најбољи у кадетској конкуренцији су Стеван Којић и Милица Видачић.


За постигнуте спортске резултате и за допринос развоју спорта у претходној години, у 12 категорија укупно је награђено 36 спортиста, спортских клубова, стручњака, судија, донатора, пропагандиста у спорту, уз посебна признања и награда за животно дело. Најбољи сениор у неолимпијским спортовима је Бојан Гостојић, а сениорка Анастасија Њергеш Орчик. У јуниорској конкуренцији еиптет најбољег понели су Дејан Живковић и Дуња Рајић.


Спортски савез града Зрењанина доделио је годишњу награду најбољој сениорској екипи Рвачком клубу Пролетер, док је код жена то ласкаво признање отишло у руке чланица женског Омладинског џудо клуба Пролетер МД. Најбољи јуниорски екипни састав је такође Рвачки клуб Пролетер, а у женској конкуренцији Теквондо клуб Пролетер.


Код кадета најбољи је тим Одбојкашког клуба Пролетер, а кадеткиња Веслачки клуб Бегеј 1883.  


Окупљенима се обратио градоначелник Зрењанина Симо Салапура који је истакао  да је највећа спортска манифестација коју је град организовао у прошлој години свакако 9. СОШОВ, јкао и да су одржане седнице Олимпијског комитета Србије у Барокној сали, полумаратон, маратон, Европска недеља спорта...Тиме је потпуно успела афирмација спортског духа града јер су се многи становници Зрењанина укључили у спортске активности, рекао је градоначелник.Најбољи спортски стручњак за прошлу годину је Војислав Трајковић, најбољи спортски радник Бранислав Влаисављевић, Др Бојана Влаучин најбоља у категорији стручњаци у спорту, док је код спортских судија лауерат Амели Мелеги. Епитет најистакнутијих у категорији спонзори донатори припао је фирми IRON SPORT.У категорији спортисти инвалиди вредна признања отишла су у руке Ласла Шурањија и Катарине Драганов Чордаш, док је најбољи пропагандиста Миодраг Грубачки. Посебне награде спортског савеза за допринос у спорту примили су Срђан Марић, Зоран Лудошки, Дуња Еремић, Огњен Ковачевић, Јустин Цветков, Софија Травар, Фудбалски клуб Потисје, Савез за школски спорт града Зрењанина, Железнички фудбалски клуб „ Банат - Багљаш“, Фудбалски клуб „ Омладинац ФАМ“ Ботош, и Омладински рукометни клуб „ Граднулица“. Награда за животно дело припала је Војиславу Табачком.


Н.Јоњев


Фото-Град Зрењанин 

sr_RSSerbian