ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Нови циклус пројекта „Помоћ у кући“ у општини Житиште
Почев од 01. фебруара, Општина Житиште започела је нови циклус  пружања услуге „Помоћ у кући“ за старије суграђане. О њима ће бринути геронтодомаћице из фирме "Феликс Домус доо". Услуга је бесплатна, трошкове сноси Општина и пружаће се старијим суграђанима којима је помоћ неопходна, а који живе сами или старијем брачном пару који сам живи, или им подршка породице није довољно расположива, а у циљу задовољавања њихових социјалних, животних и здравствених потреба.


Геронтодомаћице до краја циклуса, 31. децембра 2023. године, пружаће  основну помоћ око спремања просторија у којима бораве, набавку намирница, одлазак по рецепте и лекове, плаћање рачуна, уношења огрева зими и чишћење пећи, помоћ око пресвлачења постељине, простирања рубља, и задовољавања основних хигијенских потреба...


На основу процене потреба сваког појединог корисника, утврдиће се врста услуге која је потребна као и број сати пружања услуге. Услуга се од ове године пружа у свим насељеним местима општине Житиште. Стручну подршку пружа Центар за социјални рад Житиште, па се заинтересовани за ову услугу могу обратити Центру.


Укупан број корисника који је предвиђен у оквиру пројекта је око 80 а, подсетимо, услуга "Помоћ у кући" у општини Житиште спроводи се већ седам година.

sr_RSSerbian