ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Дуња Рајић на „крову Европе“

Каратискиња “Задругара” из Лазарева Дуња Рајић нови је јуниорски првак Европе. На континенталном првенству које је одржано у кипарском граду Ларнаки, Дуња је још једном потврдила свој врхунски таленат и велики рад са својим тренером Милошем Ерићем крунисала златним одличјем.

 

 

На овом тачмичењу учествовало је преко 1.200 каратиста из 50 земаља, у кадетској, јуниорској и категорији млађих сениора. Дуња је била најбоља у категорији јуниорки у борбама, али њен пут до трона није био нимало лак.

 

Редом су падале Шпањолка Гарсиа Родригез, Израелка Ваијдесавлер, Швајцаркиња Дупрекс. У полуфиналу спрска такмичарка је била боља Литванке Микалевицуите, а у драматичном финалу резултатом 4:3 савладала је италијанску каратискињу Десидерио и тако се попела на кров Европе.

 

 

 </img decoding="async">


Дуња и тренер Ерић 

 

 

- Данас је Дуња освојила златну медаљу у Ланраки, на Првенству Европе. Пружила је свој максимум што смо од ње и очекивали. Вредно је радила, велики је професионалац и то се исплатило. Карате клуб “Задругар” поново има освајача медаље на првенству Европе што није мала ствар, признаћете –  рекао је Милош Ерић, нови - стари творац шампиона старог континента, тренер КК “Задругар”.

 

 

-Захваљујемо се граду Зрењанину, Земљорадничкој задруги "Мркшићеви салаши и још једном спонзору, који су јој омогућили да учествује на шампионату – рекао је Ерић.  

 

 

 

Дуња и наш колега Ненад Јоњев

 

Ово је само почетак успешне каријере у карате спорту, Дуња ће тек показати какав је потенцијал и благо које има српски карате, будите уверени у ту чињеницу. Њено време тек долази...

 

 

Н.Јоњев

sr_RSSerbian