ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Представници општине Чока о сакупљању мешовитог рециклабилног отпада
Данас је одржана конференција за медије са темом сакупљање мешовитог рециклабилног отпада у општини Чока на којој су говорили Олај Тибор, председник  Скупштине општине Чока, Стана Ђембер, председница општине, Вукоман Матовић директор ЈКП Чока и др Глигор Гелерт, директор Регионалне депоније Суботица.


На састанку је било речи о почетку сакупљања мешовитог рециклабилног отпада у Чоки, о прелиминарним резултатима те акције, као и о даљим поступцима у циљу заштите животне средине путем одговорног управљања мешовитог рециклабилног отпада.


Председница општине Чока Стана Ђембер, напоменула је да се од 2016. године, од када њен тим руководи локалном самоуправом, озбиљно приступило овом пројекту Регионалне депоније.


– Свесни смо свих климатских промена, а посебно су испливали сви проблеми у вези са неадекватним одлагањем отпада и буквално немаром према животној средини. Од 2016. опремили смо чоканско комунално предузећем адекватном механизацијом. Напоминем, није нимало није лак посао с тим у вези покривати седам месних заједница – нагласила је Стана Ђембер.


Према њеним речима, нису мала средства која се сваке године директно улажу у Регионалну депонију. То је,  сложен посао, али да се општински представници труде да их решавају корак по корак.

sr_RSSerbian