ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Општи позив за увођење у војну евиденцију

Општи позив за увођење у војну евиденцију


Министарство одбране Републике Србије - Регионални центар МО Нови Сад - Центар Министарства одбране Зрењанин објављујe општи позив за увођење у војну евиденцију следећег садржаја:
“На основу члана 15. Закона о војној, радној и материјалној обавези (“Сл. гласник РС”, 88/09 95/10 и 36/18) и члана 4. став 3. Уредбе о начину и поступку извршавања војне, радне и материјалне обавезе (“Сл. гласник РС”, број 100/11, 60/15 и 40/19), позивају се сва лица мушког пола, држављани Републике Србије, рођена 2005. год. и старијих годишта (1993-2004. год.) који нису уведени у војну евиденцију, са територије Града Зрењанина, да се јаве у Центар Министарства одбране Зрењанин, улица Гундулићева бб, ради увођења у војну евиденцију.
Увођење у војну евиденцију вршиће се сваког радног дана, у периоду од 16. јануара до 28. фебруара 2022. године, у времену од 09.00 - 15.00 часова.

Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе личну карту. Уколико је не поседује, на увид понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству - важећу путну исправу.

Регрути који бораве у иностранству дужни су да се, ради увођења у војну евиденцију, јаве надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије”, наводи се у објави Центра Министарства одбране Зрењанин.
Обавештење о добровољном служењу војног рока с оружјем упутног рока 2023. године

Центар Министарства одбране Зрењанин обавештава заинтересована лица мушког и женског пола да је у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока с оружјем у 2023. години.
Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса. Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs или у Центру Министарства одбране Зрењанин у Зрењанину, Гундулићева бб, где могу поднети пријаве.

После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат одлази у неки од центара за обуку Војске Србије.


Закон о војној, радној и материјалној обавези прописује да служење војног рока траје шест месеци. Служење војног рока с оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника.

sr_RSSerbian