ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Татјана Решковић из Зрењанина прва до Часног крста
  Градска манифестација „Пливање за Часни крст“ у организацији Града Зрењанина, Српске православне црквене општине и Културног центра одржана је  на језеру код Културног центра. Ове године организована је 14.  пут  као део обележавања хришћанског празника – Богојављења.Пливао је 61 учесник а носилац овогодишњег Часног крста је 21-годишња студенткиња медицине Татјана Решковић из Зрењанина.
Поред пливача из Зрењанина учесници су били и из Ечке, Томашевца, Лазарева, Жабља, Чуруга, Ђурђева, Лукићева, Банатског Карађорђева, Новог Сада, Ботоша, Банатског Деспотовца, Арадца, Мошорина, Фаркаждина, Кумана и Титела.
Након пливања у завршници манифестације у име организатора учесницима су се обратили градоначелник Симо Салапура, Горан Маринковић, директор Културног центра, Веселин Влашки у име Српске православне црквене општине као и старешина храма Светог Архангела Михаила, носилац Часног крста - Татјана Решковић и Ненад Домјесков, начелник Градске управе – кум овогодишње манифестације.- Честитам свима вама на учешћу и доприносу да испромовишемо веру и овај празник, јер, то у данашњим временима много значи. Честитам и нашим дамама, али и витезовима који су као и прошле године били џентлмени – рекао је градоначелник Симо Салапура.- Захвалила бих се момцима који су учествовали, диван гест и најлепше вам хвала и да се следеће године видимо у још већем броју– поручила је Татјана.Н.Јоњев

sr_RSSerbian