ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
У оквиру акције “Једна карта – једно дрво“ укупно посађено 36.000 садница широм Србије
У оквиру акције „Једна карта – једно дрво“, Србија је  богатија за чак 36.000 садница платана и црвеног храста. Поменута акција имала је за циљ да се за сваку продату карту на Србија Опен турниру посади једно дрво у градовима широм Србије.

На овај начин обухваћено је готово 100 хектара земље у 27 градова и општина, на више од 120 локација. Највећи број садница посађен је на територији града Зрењанина, укупно 4.500 комада двогодишњих садница врста Platanus sp. - Платан и Qurcus rubra - Црвени храст.


Пролећном акцијом садње 2022. године посађено је 3.500 садница Платана у комбинату Пољопривредне школе у Зрењанину на дошколовавање, где ће ученици у склопу практичне наставе спроводити неопходну негу за даљи раст и развој.


Јесењом акцијом садње 2022. године град Зрењанин постао је богатији за 1.000 садница Црвеног храста, које су посађене на следећим локацијама: Лазарево – Потез „Шоза“, парк у Банатском Деспотовцу, Перлез – Книћанински пут, Томашевац – пут према Самошу, сеоски парк у Лукином селу и Елемир – пут ка Бабатову.


Извор и фото: Град Зрењанин

sr_RSSerbian