ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Пливање за Часни крст
Традиционална манифестација “Пливање за Часни крст” у организацији Града Зрењанина, Српске православне црквене општине и Културног центра Зрењанина биће одржана у четвртак, 19.јануара у 12 часова на језеру код Културног центра. Сваке године све  више Зрењанинаца се пријављује за пливање, а све је више и оних који уживо прате ову манифестацију. Ове године, пливање се организује по 14. пут као део обележавања хришћанског празника – Богојављања.




Организатори се надају да ће им временске прилике ићи на руку, да језеро неће бити залеђено, али ни то није био проблем претходних година када су дежурне службе разбиле лед и тако омогућиле такмичење. Неретко се дешавало да до Часног крста У Зрењанину први допливају пливачи или ватерполисти локалних клубова, међутим, то није један од важнијих адута, јер некада одлучује и фактор среће.




Заинтересовани за пливање и учешће на манифестацији могу да се пријаве на број телефона: 064- 8116471. Сви пливачи обавезно пролазе медицински преглед, а за све учеснике обезбеђена је храна и топли напитак.


Н.Јоњев  

sr_RSSerbian