ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Признања за Ивану Вулету и Зураби Датунашвилиа
Олимпијски комитет Србије је 29.пут за редом прогласио најуспешније спортисте Србије за протеклу годину. Престижну награду освојили су Ивана Вулета, атлетичарка и Зураби Датунашвили, рвач "Пролетера" из Зрењанина и репрезентативац Србије.


Ове године жири је имао нешто лакши задатак јер су се обоје попели на највиши степеник и постали прваци света у својим спортовима. Ивана је по други пут у каријери постала шампионка света у дворани. Први пут у Београду, а ове године у Минхену. Трофеј намењен најбољој спортисткињи Србије уручио је министар спорта Зоран Гајић.


-Прелепо је бити у друштву најбољих спортиста које наша земља има – рекла је Ивана Вулета и додала:

– Ова година је за мене била веома успешна, почела је одбраном светске титуле у марту у Београду. Ово је за мене најбољи завршетак године. Желим да се захвалим и похвалим рад Олимпијског комитета Србије, Министарства спорта, свих клубова и савеза, овај систем рада дефинитивно даје резултате и подстрек је за наредну годину.


Најбољи спортиста 2022.године Зураби Датунашвили је у овој години постао светски првак у грчко -римском стилу рвања, а вредно признање рвачу "Пролетера" уручио је Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије.


Зураби Датунашвили


-Ово је најбољи дан у мом животу, пресрећан сам –  рекао је Зураби и додао:

– Желим да се захвалим свима који су ме подржавали и веровали у мене, посебно господину Жељку Трајковићу, председнику Рвачког Савеза Србије. Бити најбољи у земљи шампиона као што су Новак Ђоковић, ватерполисти, кошаркаши за мене је велика част. Борићу се још јаче за Србију у будућности – истакао је Датунашвили.


Фото - Спортски савез Србије

sr_RSSerbian