ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Хумани ученици Основне школе „Жарко Зрењанин“
Ученици Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина пред сам почетак зимског распуста на састанку Ученичког парламента, донели су одлуку да се спроведе у дело хуманитарна акција сакупљања одеће и обуће намењене, пре свега, ученицима њихове школе чије су породице лошијег материјалног стања.

Школа се обратила  својим ученицима и њиховим родитељима преко друшвених мрежа и велики број заинтересованих се прикључио овој хуматираној акцији. За само три недеље, колико је акција трајала, прикупљено је много ствари које ће свакако развеселити децу којој су намењена.


Сва гардероба је прегледана, сортирана и спремна је за доделу. Како су истакле наставнице- координаторке акције Јована Радовановић, Весна Бјелић и Душица Кордић доделу ће реализовати после новогодишњих празника.


Још једном се показало да хуманости не мањка у граду на Бегеју и да је некад оно мало пажње и доброг срца довољно да свака хуманитарна акција оваквог типа може да пронађе сврху. Пример ученика ОШ «Жарко Зрењанин» могао би послужити и осталим школама за организације једног оваквог хуманитарног подвига.

sr_RSSerbian