ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Усвојен буџет Града Зрењанина за 2023. годину
Одборници Града Зрењанина већином гласова усвојили су Одлуку о буџету за 2023. годину. Градоначелник Симо Салапура рекао је да укупни планирани приходи и примања износе 5,5 милијарди, а укупни расходи и издаци 6,2 милијарде динара.- Постојећи, законски дефицит састоји се из средстава пренетих из ранијих година као и средстава кредита који је намењен за финансирање инвестиционих активности у граду. У предложеном буџету укупна средства предвиђена за инвестиције износе преко милијарду динара. Од капиталних инвестиција планирамо и завршетак започетих пројеката као што су наставак изградње канализационе мреже у насељеним местима Елемир, Клек и Лазарево, завршетак и изградња еко - чесми у насељеним местима Томашевац, Банатски Деспотовац, Арадац и Тараш, изградња новог паркинга у центру града, радови на завршетку градског стадиона, као и наставак опремања индустријске зоне “Југоисток” - рекао је Салапура.


Када је реч о канализационој мрежи, градоначелник Салапура је истакао да су у току радње које се тичу пројектовања и израде пројектно – техничке документације за насељена места Арадац и Перлез.


- Оно што је важно, јесте да смо покренули и пројекат јавно приватног партнерства за путну инфраструктуру укупне вредности 2,5 милијарде динара. Посебно истичем улагања у образовање, што подразумева наставак обезбеђивања бесплатних уџбеника, ранчева и школског прибора за ђаке прваке, наставак финансирања и отварања вртићких група у насељеним местима, али и велика улагања у енергетску ефикасност у школске објекте: замену котлова, столарије, као и наставак улагања у реконструкцију школских објеката и објеката предшколске установе – навео је градоначелник и указао да се одлуком о буџету наставља и јачање социјалне компоненте, обезбеђивањем средстава за социјално угрожене суграђане у смислу обезбеђивања енергетских ваучера, огрева, али и наставка помоћи у виду средстава за лечење оболеле деце, за шта је укупно издвојено 20 милиона динара.Извор и фото-Град Зрењанин
sr_RSSerbian