ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник Салапура у Томашевцу
Градоначелник Зрењанина  посетио је  Томашевац у оквиру радне активности “Да нам села буду ближа”.

Посета овом селу уследила је након прошлонедељне важне скупштинске одлуке о усвајању Плана детаљне регулације дела обилазнице око Орловата, до раскрснице државног пута IIА реда бр. 130 за Томашевац, са друмским мостом преко реке Тамиш. Ова саобраћајница, а посебно нови мост, од кључног су значаја за комуникацију мештана с градом, с обзиром да је на постојећем друмско-железничком мосту на снази забрана саобраћаја, а прелаз преко уставе према Ботошу често је угрожен поплавама. Градоначелник је предочио мештанима део планске документације, усвојене од стране Скупштине града.


-Та одлука је значајан корак ка добијању пројектно-техничке документације за изградњу новог моста. У перспективи ће се тај мост одвојити од железничког, на томе раде и “Путеви Србије” и министарство (грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре), битно је да је тај пројекат уврштен међу оне од значаја на републичком нивоу. То није проблем који се може решити брзо, али је ово најбржи редослед корака ка крајњем циљу - изградњи друмског моста. Неко прелазно решење јесте да направимо “бајпас”, односно да саобраћај буде могућ садашњим атарским путем између Орловата и Ботоша- објаснио је градоначелник и замолио мештане Томашевца за стрпљење, а пре свега, за опрезност приликом кретања на постојећем мосту.


Овогодишњи циклус акције “Да нам села буду ближа” биће завршен посетом насељеном месту Клек. Већ за пролеће наредне године најављен је и наставак, нови обилазак сеоских средина, када ће се направити пресек оног што је урађено или започето у међувремену, између две посете.



Извор- Град Зрењанин

sr_RSSerbian