ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Обележен 3. децембар- Светски дан особа са инвалидитетом
Градоначелник Симо Салапура организовао је, заједно са својим сарадницима, пријем поводом 3. децембра, Светског дана особа са инвалидитетом. Пријему  су присуствовали представници удружења и организација инвалида које делују у нашем граду -  Удружења параплегичара Баната, Међуопштинске организације слепих и слабовидих, Удружења глувих и наглувих, Удружења церебралне и дечје парализе, Удружења мултипле склерозе Средњи Банат, Хуманитарни центар "Дуга", Удружење ратних војних инвалида, Савеза инвалида рада из Зрењанина, Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Сунцокрет" града Зрењанина, Удружења дистрофичара и Удружења ратних војних инвалида.


- Оно што сада радимо по први пут и чега смо се данас дотакли као главних тема и смерница за наредни период јесте да разговарамо о буџету и конкурсима за следећу годину на које ове организације и удружења могу да аплицирају. Разговарали смо и о активирању градског Савета за особе са инвалидитетом у коме свака организација има свог представника – рекао је градоначелник након пријема.


Салапура је поручио да особе са инвалидитетом у њему и његовим сарадницима могу видети праве партнере и некога са ким могу да направе „добру причу“ у нашем Зрењанину која ће бити доступна, равноправна и за све једнака, а када су у питању друштвене активности на територији  града.


Извор и фото- Град Зрењанин  

sr_RSSerbian