ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Обележена кампања “16 дана активизма против насиља над женама“
У зрењанину је данас, на симболичан начин, обележена кампања “16 дана активизма против насиља над женама“.  Са  Малог моста пуштена су 24 наранџаста гербера, као симбол броја жена које су у 2022. изгубиле живот од стране неког члана породице, а у организацији Женске одборничке мреже Скупштине града Зрењанина,, Центра за социјални рад и Центра за пружање услуга социјалне заштите Града Зрењанина -  “Мост”.

Подршку кампањи пружио је и Град Зрењанин који је већ дужи низ година укључен у активности које се спроводе у оквиру кампање “16 дана активизма против насиља над женама“. Заменик градоначелника Саша Сантовац истакао је да на тај начин се шаље порука да су против свих врста насиља, посебно над женама.


-  Све врсте насиља треба и пријавити. Треба да стварамо услове за живот у нормалном друштву и зато и јесмо укључени у овакве активности како бисмо показали да нисмо за насиље и нисмо за друштво у коме постоји насиље -  рекао је Сантовац.


-Ми у Зрењанину имамо и Сигурну кућу која служи да пружи помоћ женама жртвама насиља, а када кажем нажалост мислим на то што су нам такве установе потребне, али, с друге стране имамо прилику да на тај начин помогнемо женама и пружимо им безбрижан смештај – додао је Сантовац.Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian