ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
ФК „Рађевац“ обележио век постојања пријатељском утакмицом са „Звездом“
Фудбалски клуб „Рађевац“ из Крупња обележио је јуче век постојања пријатељском утакмицом са срспким шампионом Црвеном звездом на домаћем стадиону „Мирко Васиљевић“. Пријатељској утакмици са актуелним прваком Србије присуствовало је више од хиљаду гледалаца међу којима су били и Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда, и Бранислав Недимовић, донедавно министар пољопривреде у Влади Србије и незванични кандидат за председника ФС Србије.

 


За ФК "Рађевац", под вођством тренера Дејана Обрадовића, наступили су Петар Мићић, Ненад Илић, Младен Самуровић, Бранко Петровић, Урош Којић, Младен Илић, Ђорђе Глишић, Богдан Богдановић, Слободан Сладојевић, Игор Миловановић, Драган Дурмић, Огњен Петровић, Урош Кикановић, Никола Дивљаковић, Стефан Несторовић, Филип, Трифуновић, Никола Бркић, Иван Николић, Небојша Несторовић, Вељко Гаврић, Матеа Павић и Стефан Поповић.


"Црвено-беле" предводио је тренер Милош Милојевић а на терену су играли Никола Васиљевић, Радован Панков, Ненад Крстичић, Мустафа Ибрахим, Лука Стоисављевић, Јегор Пруцев, Мухамед Бен, Секу Саного, Славољуб Срнић, Немања Видојевић, Марко Гобељић, Стефан Маринковић, Александар Катаи, Александар Драговић, Немања Милуновић, Алексеј Вукићевић, Срђан Мијаиловић и Борис Матић. Тим судија чинили су Никола Ђорђевић из Аранђеловца, Срђан Кантар, Аранђеловац, Немања Вучићевић из Крупња и Марко Михаиловић из Аранђеловца. Делегат је био Милисав Ристивојевић из Бајине Баште.  

 


Ни ситна киша која је падала све време утакмице није спречила играче да дају свој максимум на терену. Домаћи фудбалери давали су снажан отпор госту, али је Звезда ипак повела са два гола разлике у првом полувремену. Своје задовољство због доласка првог тима Звезде на прославу јубилеја ФК Рађевац исказао је и председник општине Крупањ Иван Исаиловић, који је том приликом најавио нова улагања у спортску инфраструктуру Рађевца.

- Планирамо да изградимо стадион са 1 500 места, за који је пројекат већ урађен и чекамо модел финансирања. Уз стадион ћемо градити и велику службену зграду у оквиру које ће бити теретана, ресторан, модерне свлачионице, а поред ће бити спортски терени који ће помоћи бољем тренажном процесу, али ће све то много значити и туристима који посећују Крупањ – истакао је Исаиловић.


Председник "Рађевца" Небојша Деспић и тренер  Дејан Обадовић захвалили су се "Црвеној звезди" што су својим гостовањем увеличали јубилеј и истакли да Рађевац век постојања дочекује у Српској лиги где се успешно такмичи. Обрадовић је додао да је јако задовољан игром домаћих фудбалера и да је резултат био у другом плану. Током меча, голман Крупањаца Петар Мићић повукао се са терена због повреде, а на његово место стао је млади Огњен Петровић, који како каже да му је била велика част играти баш против свог фаворита Звезде.


– Није мала ствар играти против Црвене звезде, али није мала ствар ни прославити сто година клуба. Хвала навијачима што су дошли у оволиком броју. Била је заиста сјајна атмосфера. Био је ово велики доживљај, за памћење. Сигурно је да ћемо сви дуго памтити овај догађај. Хвала Црвеној звезди што је дошла да увелича наш јубилеј – рекао је капитен Крупањаца Бранко Петровић.

Фудбалери "Црвене звезде" рекли су да им је част што су били део великог јубилеја и да су Рађевци достојни противници.   


По завршетку утакмице на пригодној свечаности у хотелу Гранд заслужним појединцима и организацијама уручене су захвалнице. Признања су додељена председнику Општине Крупањ Ивану Исаиловићу, Фудбалском савезу Мачванског округа, ФК Црвена звезда, Фудбалском савезу Србије, ФК Војводина, Живораду Степићу, Урошу Лацковићу, Миловану Гошићу, Фудбалском савезу региона западне Србије, Саши Нешићу и Николи Васиљевићу.Љ.Марковић


фото: ФК Рађевац

sr_RSSerbian