ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Потписан Меморандум о стратешком партнерству
Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац потписао је данас  Меморандум о стратешком партнерству након чега је одржан и конститутивни састанак Радне групе за процес енергетске транзиције у региону Баната. То је корак даље у реализацији пројекта “Промоција коришћења соларне енергије кроз прозјумер приступ” који су 5. октобра ове године промовисали Град Зрењанин и Регионални центар за друштвено-економски развој - “Банат”.
Као учесници у овом специфичном пројекту јавно-приватног-цивилног партнерства у области енергетске транзиције појављују се РЦР “Банат”, сви градови и општине средњег и северног Баната, Регионална привредна комора Зрењанин, Регионални центар за енергетску ефикасност “Банат” Зрењанин, Висока техничка школа струковних студија у Зрењанину, ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зрењанин и предузеће “Био-електрик” д.о.о. Зрењанин. Позив за сарадњу упућен је и другим заинтересованим установама или предузећима, наводи се на сајту Града Зрењанина.

-Радо смо прихватили и данашње потписивање Меморандума о стратешком партнерству. Град Зрењанин је у претходне две године реализовао два конкурса, у сарадњи с Министарством рударства и енергетике, у области енергетске ефикасности, а оно што нас све више очекује у наредном периоду и што нам је циљ, јесте уградња соларних панела и веће коришћење тзв. “зелене енергије”,-навео је Сантовац и навео да Град зрењанин реализује и многе друге активности у циљу очувања животне средине.


Фото - Град Зрењанин
sr_RSSerbian