ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Завршен пројекат у оквиру “Летње стручне праксе 2022”

Шесторо студената зрењанинског Техничког факултета “Михајло Пупин”, односно учесника у три првопласирана пројекта у оквиру “Летње стручне праксе 2022”, потписало је данас у просторијама Зрењанинског пословног круга уговоре о награђивању, чиме је завршен овогодишњи циклус тог специфичног стручног усавршавања и стипендирања.

Победници су трочлани тим Милица Јованов, Весна Михајлов и Филип Петровић, са пројектом: “Постављање рецикломата у Зрењанину”, који је праксу радио у Унији послодаваца Зрењанина. Другопласирани је двочлани тим у саставу Стефан Кнежић и Никола Радишић са пројектом: “Израда WEB апликације за евиденцију праћења историје и прорачун исплативости опреме”, и радом у компанији BB Trade, док је трећепласирани појединац, Далибор Шељмеши, са пројектом "Рут планови", такође у компанији BB Trade. По први пут је студентима дата прилика да раде у тимовима, тако да је победнички тим мултидсциплинаран, односно са различитих студијских програма факултета, што је још једна нова додата вредност овом пројекту.
“Летња стручна пракса“ јединствен је у Србији пројекат сарадње између високошколске образовне установе, привредног удружења и локалне самоуправе и реализује се на територији средњег Баната. Партнери у пројекту су удружење привредника Зрењанински пословни круг (ЗРЕПОК), Унија послодаваца Зрењанина и Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину, уз подршку Града Зрењанина. Пројекат је први пут реализован 2010. године и ове године забележио је јубиларно, десето издање, након двогодишње паузе због пандемије.

Извор и фото- Град Зрењанин
sr_RSSerbian