ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржана Друга улична трка у Ечки
У суботу, 29. октобра одржана је Друга улична трка у Ечки. Учешће је узело више од 500 учесника, на сертификованој стази која је водила кроз улице тог насеља. Прво су се надметали најмлађи, на трасама дужине од 80 до 400 метара, да би потом стартовала и главна трка. У њој су наступили такмичари на 5 и 10 километара и штафете 2х5 километара.

У мушкој конкуренцији победио је атлетичар из Кеније Стенли Кипруто, наступајући за АК “Слобода” из Ужица, уз којег је стигла и победница код жена, рекордерка Србије у свим дугопругашким дисциплинама, Оливера Јевтић. Код мушкараца, другопласирани је био Ђуро Борбељ из Апатина, а трећи Велимир Бојовић (“Veki Run Team”).


Иза Јевтићеве пласирале су се Слађана Стаменковић (АК “Црвена звезда” Београд) и Катарина Похлод (“Аctive Traveling”).

Међу тркачима био је и градоначелник Зрењанина, Симо Салапурa, који је са њих 189-оро претрчао стазу дугу 5 км.

-  Маратон, полумаратон, улична трка, Дан пешачења, и укупан број од више хиљада учесника на њима, показују да Зрењанинци негују здраве стилове живота, да поштују и прихватају ове догађаје, али и да се Зрењанин озбиљно котира на мапи оваквих рекреативних активности. Захвалио бих се организаторима и свим учесницима и верујем да ћемо већ следеће године имати још озбиљније и масовније манифестације овог типа - истакао је градоначелник Салапура.Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian