ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржан 2. Меморијал „Звонимир Звонко Вујин“
У славу боксерског и спортског великана Звонимира Звонка Вујина, јуче је одржан 2. меморијални боксерски турнир посвећен овом спортисти. У такмичењу је учествовало педесет такмичара из двадесетак клубова из наше земље и гостију из Чешке Републике. Турнир је ове године организован и као треће редовно коло боксерске Суперлиге Србије, те је имао и такмичарску тежину.


Реализован је уз покровитељство Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, уз техничку подршку Боксерског савеза Србије и Спортског савеза града Зрењанина.

Боксер “Баната” Дарио Томић, одлуком стручног жирија, проглашен је за најбољег учесника Меморијала, а пехар му је доделио градоначелник Зрењанина Симо Салапура. На Меморијалу је проглашен и најбољи млади боксер, Тарик Рашљанин (БК “Нови Пазар”).

Фото-Град Зрењанин


Звонимир Звонко Вујин

Звонимир Звонко Вујин рођен је 28. јуна 1943, године у Зрењанину. Био је члан боксерског клуба “Банат” и 57 пута државни репрезентативац Југославије. Био је четвороструки првак Југославије, првак Балкана и Медитерана и вицешампион Европе. Освојио је две бронзане олимпијске медаље, у Мексику 1968. године, у лакој категорији и у Минхену 1972. године, у полувелтер категорији. Освајач је и некада престижних југословенских боксерских признања - „Златне рукавице“ (1965.) и „Оскара“ (1971.). Преминуо је 2019. године у Зрењанину. 

Звонимир Звонко Вујин (1943-2019.)

sr_RSSerbian