ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Почела обнова палате некадашње Српске задружне банке у центру Зрењанина
Почели су радови на обнови  палате некадашње Српске задружне банке, потоњег Дома синдиката, на углу улица Краља Петра Првог и Савезничке, у центру Зрењанина. У оквиру прве фазе радова предвиђено је уклањање дотрајале кровне конструкције. Вредност инвестиције у овој фази је 20,5 милиона динара, а финансира се средствима Града Зрењанина и Републике Србије - Министарства за културу и информисање.

Реконструкција крова подразумева замену комплетног кровног покривача и санацију свих оштећења у кровном делу. У другој фази, планираној за извођење током наредне године, уследила би и обнова фасадног дела, што је такође захтеван посао, који изискује и нова значајна финансијска средства. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да Град поред овог градитељског дела Драгише Брашована, обнавља још два.

-Реновира се и кућа у којој је живео др Славко Жупански, у Светосавској улици, а издвојили смо и средства за обнову звоника јединствене цркве у Орловату, коју је осликао чувени Урош Предић. Подсетићу да је Брашован пројектовао и Соколски дом, садашњи Дом борилачких спортова и наша је обавеза и дужност да бринемо о тим здањима и не дозволимо њихово пропадање - рекао је градоначелник.Фото- Град Зрењанин  

sr_RSSerbian