ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Покренута производња електричне енергије у ТЕ-ТО Зрењанин
У ТЕ-ТО Зрењанин недавно је покренута производња електричне енергије за систем електропривреде Србије. Погон је данас посетио градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакавши да  је Електропривреда Србије препознала потребу да поново ангажује ове своје производне капацитете.
- С обзиром да дуго није била у погону, уверио сам се да су све припреме за њено покретање обављене благовремено, да су урађени потребни сервиси и да од пре десетак дана поново испоручује електричну енергију. Наставићемо да радимо на систему когенерације, односно могућности да се и топлотна енергија, која овде настаје као нуспроизвод, према потребама нађе у мрежи наше Градске топлане и тиме додатно допринесе стабилности и сигурности снабдевања наших потрошача - рекао је градоначелник Салапура.
Иначе,изградња термоелектране-топлане “Зрењанин”завршена је  1989. године . Последњих десет година није радила, али се то спроменило и од пре неколико дана ТЕ-ТО “Зрењанин” поново производи електричну енергију за систем електропривреде Србије.


Фото-Град Зрењанин
sr_RSSerbian