ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Обележен Дан позоришта „Тоша Јовановић“ у Зрењанину
На Дан позоришта „Тоша Јовановић“  премијерно је изведена представа Драмске сцене "Слика непознатог", која је рађена према адаптацији романа „Изложба“ Миодрага Кајтеза, у режији Николе Завишића и уручена су признања.

Извођењу представе присуствовала је  покрајинска  секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана  Милошевић, која је истакла да су преко секретаријата на чијем је челу, у протеклим годинама уложена знатна средства у институције културе и културу уопште. Као пример, истакла је да је за Културни центар Зрењанина опредељено 32 милиона динара – за расвету, опремање и озвучење.

- Данас смо прецизирали даље кораке сарадње и усагласили смо се да је неопходно у потпуности реконструисати и адаптирати зграду Народног позоришта- истакла је Милошевић.

Градоначелник Симо Салапура честитао је Дан позоришта „Тоша Јовановић“ истакавши да није то само  празник театра, већ и празник културе у Зрењанину.

- Оно што је нама веома битно, када су у питању култура и културни посленици, јесте да имамо нову енергију и нову иницијативу, не само у програмским садржајима који су разноврсна и квалитетни, a што показује i посета наше публике, већ су нам битни и услови у којима радимо у којима наше наше установе културе послују- рекао је Салапура и додао:

-У овој години улагања од стране Покрајинског секретаријата, значи за све наше установе културе, већа су за 40 милиона динара, а то је до сада рекордан износ. Следеће године улазимо у капитална улагања - реновирање најстарије позоришне сале на Балкану и то је јако добар почетак и добра енергија за наше културне посленике, посебно за наше позориште – рекао је градоначелник Салапура.

Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian