ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Све спремно за почетак грејне сезоне у Зрењанину
Све је спремно за почетак грејне сезоне на у Зрењанину. Како су истакли представници зрењанинске "Топлане", почетак грејне сезоне предвиђен је за суботу, 15. октобар, уз могућност да почне раније, уколико три дана заредом, у 21 час, температура не прелази 12 степени. Уочи почетка грејне сезоне, поменуто предузеће посетио је градоначелник Симо Салапура са сарадницима. У разговору с вршиоцем дужности директора Жарком Ђуричићем и након обиласка погона уверио се у спремност “Градске топлане” и система даљинског грејања за снабдевање топлотном енергијом око осам хиљада домаћинстава и колектива у граду.

Градоначелник Салапура рекао је да су 1. септембра са ЈП “Србијагас” уговорене све количине гаса неопходне за грејну сезону, односно за рад котлова у топлани.

- Оно што нисмо могли да избегнемо и што се морало догодити, с обзиром да у протеклом периоду нисмо имали ни једно повећање цена грејања, напротив, имали смо и смањење, јесте да је сада, због ситуације на тржишту енергената, дошло до неминовног поскупљења цене грејања у нашем граду - казао је градоначелник и додао да су припремљене и одређене погодности за потрошаче и за оне који редовно измирују своје обавезе.
- Рачуни за децембар, јануар и фебруар који су се до сада плаћали у целости моћи ће у износу до 50% да се плате одложено, на шест месеци, односно у мају, јуну и јулу. Такође, припремљени су и одређени попусти за редовне платише, који буду плаћали рачуне у целости, али припремамо и јавни позив за енергетске ваучере, дакле за кориснике из најугроженијих категорија становништва, где ћемо, као Град Зрењанин, помоћи у плаћању, и то не само за топлотну, већ и за електричну енергију. О позиву ће јавност бити благовремено обавештена - рекао је градоначелник Салапура и захвалио колективу ЈКП “Градска топлана” на одговорном обављању сложеног и захтевног посла.


Извор и фото- Град Зрењанин
 
sr_RSSerbian